U bent hier

Workshop capteren inhoud van oude dragers

03/12/2018 - 09:30

Herinnert u zich nog de computerdiskette? Hebt u er nog liggen? PACKED vzw organiseert, in samenwerking met LIMA en het Algemeen-Nederlands Verbond, een gratis hands-onworkshop waarbij u data van computerdiskettes en andere verouderde dragers leert halen.

De workshop zal plaatsvinden in Brussel, en omvat zowel een theoretisch als een praktisch deel. In het theoretisch deel leert u waar u rekening mee moet houden bij het preserveren van (data op) obsolete dragers; in het praktische gedeelte gaan we met leesapparatuur en software aan de slag. Op het einde van de workshop bent u in staat om de verschillende dragerformaten te herkennen, identieke digitale kopieën van de drager te maken en de kopie te analyseren en gebruiken.

We voorzien zelf testmateriaal, maar u wordt aangemoedigd om eigen materiaal mee te brengen. Voorlopig staat het overzetten van data op diskettes (3,5 en 5,25 inch), Iomega zipdisks en optische schijven (bv. cd-r, cd-rom of dvd) op het programma. Zijn er andere verouderde dragers waarvan u de data wil afhalen? Stuur dan een e-mail naar nastasia@packed.be, en we bekijken of we het kunnen opnemen in het programma.

De workshop sluit aan bij het project Resurrection Lab, dat iMAL en PACKED vzw momenteel realiseren met de steun van Innoviris, het Brusselse Instituut voor Onderzoek en Innovatie.

Tijdstip: 9.30 - 16.00 uur

Locatie: nog te bepalen

Prijs: Gratis

Inschrijven is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar nastasia@packed.be. Zowel kunstenaars als cultureel-erfgoedwerkers zijn welkom.